Stop/Start again a few thoughts

Faults and Technical chat for the Jaguar XE
User avatar
Mike Rometer
Posts: 422
Joined: Tue Mar 19, 2019 10:28 am
Location: N. Staffs

Re: Stop/Start again a few thoughts

Post by Mike Rometer » Wed Jul 10, 2019 11:08 am

Noted Vespa. I only started noticing mine not working again since using A/C on full bore a couple of times in the last week. It wasn't on for long, just enough to get the car down to a temp where the 'normal A/C could cope. I will be out again today and we'll see if it plays ball (or up). One thing I notice is that this red one gets a lot hotter in the sun than my old light blue X.
Jag No 3. 2 Litre petrol Prestige 200. Italian Racing Red. 65 plate

My other vehicle is coal fired. 8-) (very lo-tech)


User avatar
Vespa
Posts: 4868
Joined: Sun Oct 11, 2015 10:50 am
Location: North West UK

Re: Stop/Start again a few thoughts

Post by Vespa » Wed Jul 10, 2019 12:40 pm

The use of the aircon is a major factor to stop the S/S working as in the car manual. So far mine has worked even with the A/C on but that was just on normal auto rather than boost ie turning the temp below 17c.
180 diesel XE R Sport, with many extras :D


User avatar
Mike Rometer
Posts: 422
Joined: Tue Mar 19, 2019 10:28 am
Location: N. Staffs

Re: Stop/Start again a few thoughts

Post by Mike Rometer » Wed Jul 10, 2019 6:46 pm

Mike Rometer wrote:
Wed Jul 10, 2019 11:08 am
Noted Vespa. I only started noticing mine not working again since using A/C on full bore a couple of times in the last week. It wasn't on for long, just enough to get the car down to a temp where the 'normal A/C could cope. I will be out again today and we'll see if it plays ball (or up). One thing I notice is that this red one gets a lot hotter in the sun than my old light blue X.
I'm as confused as ever, maybe more so. I noticed as I went out that the A/C on 'Trousers' side was set to 17.5, not seriously low, but lower than mine. I bumped it up to 20 and next stop so did the engine. Cracked it! No such luck. on the way home it failed on two or three occasions, but on two longer stops when it did work, it restarted without being asked, the second time, quicker than the first. It then failed for two stops. ???

Wibble,, wibble, wibble!
Jag No 3. 2 Litre petrol Prestige 200. Italian Racing Red. 65 plate

My other vehicle is coal fired. 8-) (very lo-tech)


User avatar
PhilB
Posts: 5973
Joined: Mon Aug 17, 2015 12:57 pm
Location: South Buckinghamshire

Re: Stop/Start again a few thoughts

Post by PhilB » Thu Jul 11, 2019 7:59 am

This topic seems to have run it's course so it's time to call an end to it.
If stop start isn't working in the first instance look at the list in the manual as to when it may not work.
If it is persistently not working then have a dealer apply the latest software update for the battery modules which fixes things.

Thanks.
MY20 Evoque P300 HSE.
Previously: 2015 XE S 340, British Racing Green. 2017 XE S 380, Carpathian grey.


User avatar
147daytona
Posts: 1004
Joined: Fri Jul 08, 2016 8:50 pm
Location: Lowestoft, UK

Re: Stop/Start again a few thoughts

Post by 147daytona » Thu Jul 11, 2019 1:26 pm

Aww Phil, I thought you would at least let it run to 100 pages :lol: :lol: :lol:
MY17 240 R-Sport, IRR, Black Pack, Park Pack, Cold Climate Pack, 19" Twin 5 Spokes, Jet/Red Interior, 10 Way + Lumbar, Split Rear Seat, ICT Pro, Illuminated Tread Plates, Configurable Mood Lighting, Alloy Paddles & Pedals, Homelink, Spare Wheel.


Post Reply

Return to “Faults & Technical”