InControl Pro upgrade issues

Audio, Navigation, Electronic Faults and Fixes
User avatar
PhilB
Posts: 5879
Joined: Mon Aug 17, 2015 12:57 pm
Location: South Buckinghamshire

Re: InControl Pro upgrade issues

Post by PhilB » Mon Jun 10, 2019 5:09 pm

Jschlesinger wrote:
Mon Jun 10, 2019 3:09 pm
Do you know how to do it on the upgraded ICT Pro? The audio settings don't help and I can't find how to get the system to give the next instruction. Note that I can turn sound off, and then there is no interruption to media, when the sound is on there is an interruption but no sound. I have tried turning up sound during the interruption but it only turns up the media.
John
Very strange.
If there is an interruption then that is usually the nav speaking and using the volume buttons on the wheel during that will increase the volume .
Have you tried turning off the media with the main button and then entering a destination to get the nav voice going and then adjusting the volume?
Otherwise then it may be an issue with the update as I seem to recall others having lost the nav voice after an update and having to get it done again.
Current: 2017 XE S 380, Carpathian grey.
Previous: 2015 XE S 340, British Racing Green.


User avatar
mdem
Posts: 160
Joined: Fri Dec 01, 2017 8:29 am
Location: Blackburn, Victoria, Australia

Re: InControl Pro upgrade issues

Post by mdem » Tue Jun 11, 2019 12:01 am

Perhaps you could try installing the latest map update from HERE. That can sometimes clear oddities such as this.
MY2017 XE S, Dark Sapphire, Propellor wheels, Adaptive cruise control, Sunroof, Climate front seats, Heated rear seats, ICT Pro, Meridian 825W, Carbon fibre mirror covers and side vents, 40/20/40 rear seats, Perforated Taurus leather sports seats.


User avatar
PhilB
Posts: 5879
Joined: Mon Aug 17, 2015 12:57 pm
Location: South Buckinghamshire

Re: InControl Pro upgrade issues

Post by PhilB » Tue Jun 11, 2019 6:36 am

mdem wrote:
Tue Jun 11, 2019 12:01 am
Perhaps you could try installing the latest map update from HERE. That can sometimes clear oddities such as this.
That just jogged my memory.
It was a recent map update that had an issue that killed the nav voice.
It was followed pretty quickly by a new fixed version.
As mdem has said, try downloading the latest map and give that a try.
Current: 2017 XE S 380, Carpathian grey.
Previous: 2015 XE S 340, British Racing Green.


Jschlesinger
Posts: 8
Joined: Wed Feb 01, 2017 10:08 pm

Re: InControl Pro upgrade issues

Post by Jschlesinger » Tue Jun 11, 2019 8:23 am

I seem to have the latest already but will try again. The service team had to send the unit to Jaguar to get the update installed so this seems to be a common problem.


Jschlesinger
Posts: 8
Joined: Wed Feb 01, 2017 10:08 pm

Re: InControl Pro upgrade issues

Post by Jschlesinger » Tue Jun 11, 2019 11:46 am

The Web site seems to be unusable at the moment (!) but I checked and my map update, downloaded 6th June, is 0157. Does anyone know if there is a later update?


User avatar
PhilB
Posts: 5879
Joined: Mon Aug 17, 2015 12:57 pm
Location: South Buckinghamshire

Re: InControl Pro upgrade issues

Post by PhilB » Tue Jun 11, 2019 12:14 pm

Jschlesinger wrote:
Tue Jun 11, 2019 11:46 am
The Web site seems to be unusable at the moment (!) but I checked and my map update, downloaded 6th June, is 0157. Does anyone know if there is a later update?
The latest update ends in 0096.157.
The 157 on the end is a pretty random number and can appear in other downloads.
The number that's important is the "96" as that is the actual update number.
Current: 2017 XE S 380, Carpathian grey.
Previous: 2015 XE S 340, British Racing Green.


Post Reply

Return to “Electronics and In Car Entertainment”